Splošni pogoji:

Pogoji so sestavljeni skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (Ur. l. RS, št. 98/04-UPB-2 s spremembami in dopolnitvami), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (Ur. l. RS, št. 53/07), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (Ur. l. RS, št. 96/09-UPB2) in ostalo veljavno zakonodajo v Republiki Sloveniji.

Uporabnika zavezujejo tisti Pogoji, ki veljajo v času nakupa (oddaje naročila na Spletni strani).
Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja, dodajanja ali odstranjevanja delov teh pogojev kadarkoli. Spremembe pogojev bodo objavljene na Spletni strani brez predhodnega obvestila.

Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne strani ali dostop do spletne strani včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do spletne strani.

Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje spletni strani zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne strani, nedelovanja zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo. Vsak nakup preko spletne strani temelji na teh sogojih.

Registracija:

Ob naročilu izdelka v spletni trgovini Minibike.si se je potrebno registrirati. Med registracijo si uporabnik sam izbere uporabniško ime in geslo, ki ju bo uporabljal pri vseh nadaljnih nakupih. Z uspešno izvedeno registracijo soglašate z vsemi pogoji poslovanja, ki so navedeni na spletni trgovini Minibike.si. Ponudnik – Minibike.si si pridružuje pravico da lahko po telefonu preveri vse na novo registrirane člane.

 Registracija movega kupca:

Če ste nova stranka se je za začetek potrebno registrirati, koraki registracije so naslednji. Kliknete na Moj račun in nato pod rubriko Nov kupec kliknite Nadaljuj, kjer je potrebno vnesti podatke, ki so označeni z zvezdico, prav tako si izberete poljubno geslo, ki ga vnesete pod Geslo in še enkrat pod Potrditev gesla, kliknite Nadaljuj in izpiše vam, da ste se uspešno registrirali. še enkrat kliknete Nadaljuj in že lahko koristite vaš ustvarjen račun.

Na vaš e-poštni naslov, ki ste ga vnesli dobite še potrdilo o registraciji.

Ob naslednji uporabi spletne trgovine kliknete na Moj račun, vnesite vaš e-poštni naslov, ki ste ga uporabili za registracijo, ter vaše geslo, ki ste ga izbrali pri registraciji. Nato kliknete Prijavi se in že lahko nakupujete.

Naročanje: 

Vsa naročila potekajo preko spletne trgovine in so dostopna 24ur na dan in 7 dni v tednu. Izbirate lahko med vsemi objavljenimi izdelki, če pa željenega artikla ne najdete med ponudbo nas kontaktirajte preko e-mail-a info@minibike.si ali pa telefona. Cene veljajo do dne objave novega cenika na spletni strani. Dostavo vršimo preko pošte Slovenije, kupec lahko navede, če bo naročilo prevzel osebno na naslovu podjetja.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik odda naročilo (preko spletne trgovine, elektronske pošte ali telefona). Pogodba bo shranjena pri našem podjetju 30 dni po prevzemu, dostop do nje je možen osebno ali po pošti.

  

Navodila za naročanje:

 Za naročilo izbranega artikla je potrebno opraviti naslednje korake.

  1. Izberite Velikost ali Barvo artikla (vsi artikli nimajo te možnosti), kliknete V košarico, napišete količino, ki jo želite naročiti, kliknete Osveži in nato Naročilo.

 2. Informacije o dostavi: dodate komentar k naročilu, s klikom na Spremeni naslov pa izberete drug naslov za dostavo pošiljke.

 3. korak (Informacije o plačilu):

Trenutno je na voljo samo plačilo po povzetju.

 4. korak (Potrditev naročila):

Pregled in popravilo naročila. Naslov dostave – s klikom na Uredi lahko popravite podatke naslova dostave pošiljke. Izdelki – s klikom na Uredi lahko odstranite izbrane izdelke, spremenite količino določenega izdelka ali se vrnete nazaj v trgovino in dodate še druge izdelke. Naslov plačnika – je enak naslovu dostave. Način plačila – trenutno je na voljo samo plačilo po povzetju. S klikom na Potrdi naročilo je nakup zaključen in več ni možnosti popravila le-tega.

 

Dobavni rok in način plačila:

Dobavni rok je od 2 do 11 delovnih dni. Na dobavni rok vpliva naročena znamka artikla in dobavljivost artikla. Če naročenega artikla nimamo na zalogi, ga naročimo pri našeih dobaviteljih. V primeru, da naročen artikel trenutno ni dobavljiv, vas o tem pravočasno obvestimo na vaš e-naslov. Plačilo se lahko izvrši po povzetju, ko Pošta Slovenije dostavi paket ali pa s plačilom na naš tekoči račun po predhodno izdanem predračunu. Paket odpošljemo, ko prejmemo celotno kupnino in stroške pošiljanja na naš račun. Možen je nakup tudi z gotovino na naslovu našega podjetja, kjer kupcu izdamo račun ob plačilu.

  

Dostava blaga:

Če ste pri naročilu izbrali možnost "Dostava po pošti" vam bomo naročeno blago dostavili preko Pošte Slovenije ali naše pogodbene kurirske službe. Cena dostave se obračuna po veljavnem ceniku kurirskih služb in Pošte Slovenije. Prav tako pa je potrebno pri nakupu po povzetju prišteti še provizijo za odkupnino, ki jo za tovrstne storitve pošta zaračuna prejemniku in strošek pakiranja. Ta provizija znaša 0,96 eur pri znesku odkupnine do 96 eur. Pri znesku - odkupnini nad 96 eur znaša provizija 1% od vrednosti paketa, pri pošiljanju preko kurirske službe te provizije ni! Strošek pakiranja je odvisen od velikosti paketa.

  

Reklamacije, vračilo in zamenjava blaga:

Vsako reklamacijo bomo poskušali rešiti v dobro kupca, v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov. Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe (nakupa), ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku 14 dni od prevzema. Nato mora v roku 30 dni po sporočilu blago v nespremenjeni količini, obliki in nepoškodovano v originalni embalaži, poslati podjetju (Robinsons d.o.o., Vinska Gora 42, 3320 Velenje). O svoji nameri nas lahko obvestite na telefon 041-576-399. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom pogodbe (nakupa), je neposreden strošek vračila blaga. Vračila z odkupninami ne sprejemamo. Vračilu je obvezno potrebno priložiti kopijo računa. Kupnino za izdelek nakažemo na TRR, ki nam ga mora kupec posredovati ob vračilu blaga. Nakazilo bomo izvršili takoj, ko je to mogoče, najkasneje v 15 dni od odstopa pogodbe (nakupa). Vračilo blaga ne velja v primeru artiklov izdelanih po meri naročnika ali izdelkov, ki jih ni v redni ponudbi in so bili naročeni na posebno zahtevo kupca. 

Kupec je po izvedbi naročila, dolžan v vsakem primeru prevzeti dostavljeno blago in nato v 14 dneh od prevzema sporočiti, da odstopa od pogodbe. Če kupec ne prevzame blaga, ki ga je naročil, mu ponudnik zaračuna administrativne stroške v višini 15% vrednosti blaga, ki ga je kupec vrnil oziroma minimalno 5,00 EUR.

Če kupec naroči artikel in mu ne ustreza (prevelik, premajhen, napačen nadomestni del,….) in ga želi zamenjati, nas mora o tem obvestiti 3 dni od prejetja blaga. V naši vednosti in po dogovoru nam artikel pošlje nazaj in poslali mu bomo tistega za katerega smo se dogovorili. Edini strošek, ki bremeni kupca je vračanje artikla in ponovna dostava. 

Blago za zamenjavo mora biti NOVO (v originalni embalaži, z etiketami, nerabljeno, ...). Če se ugotovi, da je bilo blago uporabljeno, je poškodovano, brez embalaže ali originalnih etiket se postopek zamenjave ne more izvesti.

 

Spori

 

Vse morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine www.minibike.si med kupcem in podjetjem Robinsons d.o.o., bosta stranki poizkušali reševati sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, je pristojno Okrožno sodišče v Velenju.

 

Intelektualna lastnina

Vse pravice so pridržane. Vsa besedila, slike, zvočne datoteke, grafike, video posnetki in njihove izpeljanke na tej strani so predmet zaščite avtorskih pravic in ostale intelektualne lastnine. Vseh teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo in prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali objavljati na drugih spletnih mestih.

 

Cene

Za nakup v spletni trgovini se upoštevajo spletne cene. Vse objavljene spletne cene v vseh vrstah ponudb so nepreklicne in veljajo le za nakup preko spletne trgovine www.minibike.si

Veljavnost cen za izbrane artikle velja na dan nakupa, torej na dan zaključka in oddaje naročila preko spletne trgovine www.minibike.si. Vse cene izdelkov so prikazane v EUR in vključujejo DDV, ki je na končnem obračunu jasno naveden.

Cene so informativnega značaja in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Ponudba in cene veljajo do umika oziroma preklica. Veljavnost cene izdelka velja v trenutku nakupa.

 

Reklamacije

Izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani. Izdelki bodo dostavljeni v za to primerni embalaži.

Kupec ima pravico, da v skladu s 37. členom Zakona o varstvu potrošnikov, ob morebitni napaki oz. poškodbi na izdelku, zahteva zamenjavo le tega z ustreznim.

 

Stroški pošiljanja

Stroške pošiljanja plača kupec in sicer:

Stroški pošiljanja se obračunajo že pri nakupu v spletni trgovini. Dodatnih stroškov pošiljanja poštarju ali drugemu dostavljavcu naročenih artiklov iz spletne trgovine niste dolžni poravnati. Naročnik blago prejme dostavljeno na naslov v skladu s pravili poštnih podjetij.

Provizijo poštne nakaznice krije Robinsons d.o.o.

 

Podjetje Robinsons d.o.o.. je vpisano v poslovni register Slovenije AJPES pri  izpostavi v Velenju in ni zavezano k nobenemu  kodeksu ravnanja.

 

Podatki o podjetju:

Osebna izkaznica

Robinsons d.o.o.

Vinska Gora 42

3320 Velenje

Slovenija

TTR:

Intesa Sanpaolo Bank

IBAN SI56 1010 0005 3012 532

ID za DDV: SI16462149

Matična številka:6578195000